Vereniging van Eigenaren

Iedere VvE is bekend met de grootste kostenpost in het meerjarenonderhoudsplan, zijnde het periodiek terugkerend onderhoud. Door het onderhoud te zien als een noodzakelijk kwaad en het zo lang mogelijk uit te stellen in de hoop kosten te besparen kan een VvE zich een hoop extra kosten op de hals halen. Uitgesteld of achterstallig onderhoud vraagt immers veelal om een grotere investering dan onderhoud dat tijdig wordt uitgevoerd. Tijdig onderhoud is dus een must. De vraag is nu hoe de leden van de VvE weten wanneer onderhoud nodig is.

Al jarenlang helpen wij VvE’s met het verzorgen van dit benodigde onderhoud en willen u daarbij graag adviseren. Wij maken daarbij begrotingen voor meerdere jaren van onderhoud. Daarnaast inspecteren wij, vaak jaarlijks, met een bestuurslid de staat van het pand zodat het noodzakelijke onderhoud tijdig kan worden gesignaleerd. De buitenkozijnen aan de zonzijde zullen bijvoorbeeld sneller geschilderd moeten worden dan de kozijnen aan de andere zijde van het pand. De delen van het pand die minder te lijden hebben, zoals bijvoorbeeld terugleggende kozijnen onder balkons, zullen niet onnodig geschilderd worden. Er is een groot verschil in onderhoud tussen dekkend schilderwerk en transparante vernis. Het is dus zaak dat de VvE zich hierbij goed laat adviseren.

Garantie

Als OnderhoudNL Garantiebedrijf kunnen wij aan de VvE een branche-garantie leveren. Wij staan voor kwaliteit en zorgen ervoor dat het geld van de VvE bestemd voor onderhoud goed wordt besteed. VvE Belang heeft voor haar leden exclusieve afspraken gemaakt met de OnderhoudNL-Garantie schildersbedrijven. De kwaliteit van ieder onderhoudswerk dat de OnderhoudNL-Garantie bij een aangesloten VvE uitvoert, zal de Stichting OnderhoudNL-Garantie door een onafhankelijk deskundige laten keuren. Daarmee krijgen VvE-leden optimale zekerheid dat hun pand goed wordt onderhouden. De samenwerking van OnderhoudNL met VvE Belang:

 • bestaat uit de aanbeveling om onderhoud uit te besteden aan AF-erkende bedrijven;
 • voorziet in een speciaal VvE-loket voor vragen over onderhoud en klachten;
 • beschikt over een website voor VvE’s voor het aan- en afmelden van onderhoudswerk;
 • garandeert inspectie op kwaliteit van het opgeleverde werk door een onafhankelijk bureau;

Onderhoudsplan

Indien u ons advies wenst kunt u ons uitnodigen voor een vrijblijvende inspectie waarbij wij de huidige staat van het onderhoud van het schilderwerk aan uw pand zullen vaststellen en u adviseren over de te nemen stappen. Daarbij kunnen wij schilderwerkzaamheden uitvoeren als eenmalige klus maar ook kunnen wij desgewenst een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) opstellen zodat u een overzicht heeft wanneer de volgende onderhoudsbeurt zal plaats vinden en welke kosten daaraan zijn verbonden. Indien u het onderhoud voor meerdere jaren aan ons wenst toe te vertrouwen zullen wij de verantwoordelijkheid daarvoor dragen. De VvE is dan verzekerd van vakkundig onderhoud en garantie op alle tijdens het meerjarenonderhoud uitgevoerde werkzaamheden. Uiteraard is op al het schilder- en onderhoudswerk het lage tarief van 9% BTW van toepassing.

Contact

Of ga naar

Offerte aanvragen

  Wat kunnen we voor u doen?

  dienstVakkundig glas en schilderwerk sinds 1991
  dienstAangesloten bij Onderhoud NL Garantie
  dienstGediplomeerde medewerkers in dienst
  dienstKlantgericht en we zijn u snel van dienst
  dienst24-uurs glasservice
  dienst10 jaar garantie op isolatieglas
  dienstVakkundig glas en schilderwerk sinds 1991
  dienstAangesloten bij Onderhoud NL Garantie
  dienstGediplomeerde medewerkers in dienst
  dienstKlantgericht en we zijn u snel van dienst
  dienstJarenlange garantie op buitenschilderwerk
  dienst10 jaar garantie op isolatieglas